Aronia Original | 100% sokovi od aronije | Naručite odmah!

Crni ribizl – najjači od svoje vrste i kralj vitamina C

//Crni ribizl – najjači od svoje vrste i kralj vitamina C

Crni ribizl okusom je najjači od svih vrsta ribizla, ali je i najljekovitiji zbog velike količine vitamina C i vitamina J. Vitamin J naziva se još i „plućni vitamin“ jer ima snažno antibakterijsko djelovanje i pokazao se kao odličan suborac u liječenju plućnih oboljenja i infekcija usta i grla. Nisu samo vitamini ono što ova mala i moćna bobica sadrži. Tu je i beta-karoten.

NAPOMENA: Ovog soka nema na zalihi, ali nudimo 100% EKO matične sokove od Aronije po fenomenalnim cijenama. PROVJERITE OVDJE.

Opat Bailly de Montran u knjizi „Čudesna svojstva crnog ribizla“ govori o sjajnim ljekovitim svojstvima crnog ribizla.

Jaku i primamljivu boju daje mu antocijanin koji je jedan od najsnažnijih antioksidansa. Bogat je taninima što znači da je odličan i u liječenju problema s proljevom. Dugogodišnja istraživanja pokazala su da crni ribizl sprječava širenje tumorskih stanica u organizmu.

Nisu samo plodovi ribizla ono što nam ovaj grm nudi. Od lišća se može napraviti čaj koji se koristi kod snižavanja tlaka i crijevnih bolesti.

crni ribizl plod

Nije nepoznato da se od raznih bobičastih plodova često rade pekmezi, čajevi i slični proizvodi. Naravno, od crnog ribizla radi se i fini sok.

Konzumacijom se postiže sljedeće:

  • Uklanjaju se slobodni radikali i toksini
  • Sprječava širenje stanica tumora
  • Pojačava imunitet
  • Poboljšava i čuva vid jer sadrži vitamin A i beta-karoten
  • Štiti pluća tako što sprječava stvaranje malignih stanica na njima

U našoj ponudi nudimo 100% matični sok crnog ribizla dobivenog hladnim prešanjem. Dnevna doza je 1 decilitar dnevno.

NAPOMENA: Nadamo se da smo odgovorili na pitanje što je crni ribizl. *Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Sve s