FAQ

/FAQ
FAQ 2021-05-04T12:53:34+00:00

Često postavljana pitanja

Saznajte odgovor

Da bi kupovali na Aronia Original stranicama registracija nije potrebna ali registracijom stvarate pravo na pogodnosti rezervirane za naše kupce. Na primjer, prvi možete saznati za posebnu ponudu koju planiramo, nagradni natječaj ili nešto treće. Ukoliko još niste korisnik Aronija Original Internet trgovine, registrirajte se na linku ‘Registracija’ ili odaberite gumb Registriraj na vrhu ekrana početne stranice www.aronija-original.hr i popunite sva polja označena zvjezdicom.

Nakon registracije server šalje mail s linkom na email adresu s kojom se kupac registrirao. Da bi mogao započeti kupnju kupac mora kliknuti na link u mail-u. Ukoliko ovakvu poruku ne vidite odmah, molimo vas pogledajte u ‘Spam’ folder ili provjerite da li vam je sandučić pun.

Ovo je naš najbrži put kako doći do svakog našeg kupca i ponuditi mu popust baš onda kada mu to najviše odgovara. Eto, to je glavni razlog. Naravno tu su još i besplatni recepti i najnovije zdrave vijesti.
I ne brinite, Aronia Original poštu dobit ćete jednom na mjesec. Obećajemo da Vaš mail nećemo dati trećim stranama.
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, u slučaju kupovine na daljinu (kada se ne radi o osobnom preuzimanju nego se šalje dostavnom službom), ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku:

STANDARDNI-INFORMACIJSKI-OBRAZAC-ZAJEDNOSTRANI-RASKID-UGOVORA

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor.

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnos-no Zakonu o obveznim odnosima.

Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi, može se obratiti BB natura vera d.o.o. na info broj 01/ 7888 527 ili mail adresu info@aronija-original.hr radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane BB natura vera d.o.o. (www.aronija-original.hr).

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom. Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju i sa deklaracijom, te pripadajućim računom, uputama za korištenje i jamstvenim listom.

Račun se uvijek nalazi u paketu, a paket pri preuzimanju plaćate djelatniku dostave. Pakete vam donose i dovoze djelatnici dostavne tvrtke, dostavom ‘od vrata do vrata’. Uobičajeno je i da se najave telefonom, pa vas zato molimo da među svojim podacima ostavite i broj mobitela. Ukoliko vas nema kod kuće, jednostavno ćete se s njima dogovoriti kada vam je najzgodnije da dođu.

Sve promjene u načinu dostave redovno ćemo najavljivati na ovim stranicama.

Svaka narudžba zaprimljena tijekom radnog dana (od ponedjeljka do petka) do 12,00 sati, pakira se istoga dana i upućuje na adresu. Dostava ‘od vrata do vrata’ putem Overseas Expressa traje do 2 radna dana.
Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu. Molimo Vas da usporedite primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje vratite nam paket nazad o našem trošku. Ako niste na vrijeme primijetili nedostatak molimo Vas da nam na email adresu info@aronija-original.hr pošaljete reklamaciju i mi ćemo eventualno nastalu pogrešku u najkraćem mogućem roku ispraviti.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

  • isporuka robe koja nije naručena
  • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
  • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja su nastala u transportu

U slučaju da je narudžba kriva kontaktirajte nas na mail: info@aronija-original.hr

Plaćanje pouzećem je najsigurnije plaćanje jer ne dajete nikakve osobne podatke osim adrese i broja telefona koji nama služe kamo da vam pošaljemo proizvode. Kada paket stigne na vašu adresu plaćate službeniku dostave, a u paketu se nalazi vaš račun.

Kada kupujete na ovim stranicama, punite svoju košaricu proizvodima Aronia Original. Kada ste gotovi u gornjem desnom uglu kliknite na košaricu i otvoriti će vam se stranica s ukupnim brojem odabranih Aronia Original proizvoda. Slijedite upute korak po korak i završite kupovinu.

Završetkom kupovine (kada na ekranu vidite zahvalu za kupljenju robu) mi smo dobili vašu narudžbu i pripremamo paket za transport.

Plaćanje obavljate djelatnicima dostave. Ako je cijena naručenih niža od 400,00 kuna tada je cijena dostave 30,00 kuna, a za sve pakete iznad 400,00 kuna častimo Vas besplatnom dostavom.

Da. Svoje narudžbe možete platiti i općom uplatnicom tj. Internet bankarstvom. Oba načina plaćanja možete odabrati u predzadnjem koraku vaše narudžbe. Na vaš email potom ćete dobiti podatke potrebne za uplatu. Slijedite upute i izvršite uplatu, a mi ćemo vam proizvode poslati odmah po primitku uplate.
Ne, ne postoji minimum narudžbe. Samo trebate naručiti što vam je potrebno!
Narudžbu možete stornirati slanjem elektroničke pošte na adresu info@aronija-original.hr sa naslovom STORNIRAJ.

Ako ste proizvod zaboravili stornirati nama će se proizvod vratiti, u tom slučaju izgubit ćemo uplatu za poštarinu. Vi niste na gubitku!

Jednostavno je. Klikom na znak minus ili ‘-‘ umanjit ćete broj određenog artikla za jedan.
Aronia Original je njemačka tvrtka, a tvrtka BB natura vera d.o.o. je ekskluzivni distributer proizvoda od aronije za Hrvatsku. Paket koji ćete primiti stiže s našeg skladišta u Zagrebu. Artikli iz narudžbe odabiru se direktno sa skladišta tako da možete biti sigurni u kvalitetu svojih proizvoda koji se izravno dostavljaju do Vaših vrata.
Matični sok, njem. Muttersaft ili Direktsaft sok je dobiven direktnim hladnim prešanjem svježih bobica aronije. Nije koncentrat ili sirup.
Prvo treba reći kako se na tržištu nalazi vrlo malo matičnih sokova, tj. sokova koji sadrže isključivo plod voća i ništa drugo. Drugo, za naše Aronia original sokove odabrane su samo najkvalitetnije aronija bobice. Radimo u vrlo bliskoj suradnji s uzgajivačima kako bi se osigurala optimalno (kasno) vrijeme berbe. Mnogi drugi uzgajivači često bobice aronije beru prerano zbog čega nema maksimalne koncentracije tvari koje ovu bobicu čine visokovrijednom namirnicom.

Aronia Original sok se NE dobiva iz koncentrata!

Osim toga, osiguravamo ekološku – organsku kvalitetu sirovine putem strogih analiza.

Naši sokovi ne sadrže konzervanse stoga je sok potrebno popiti unutar 10-12 dana. Sokove od 3 litre (obiteljska pakiranja) možete čuvati i do 60 dana jer su vakumirani (nemaju dodir s kisikom). Proizvode čuvajte u hladnjaku ili na tamnijem mjestu dalje od izvora topline.
Dnevna količina matičnog soka od aronije kojeg smijete popiti je do 100ml ili 1 decilitar. Više nije potrebno. Aronija je snažan antioksidans i u slučaju prekomjerne konzumacije može doći do češće probave ili kraće glavobolje. Popijte vode!
Aronia Original matični sok, kao i ostali naši proizvodi imati će jednaki učinak konzumiranjem u bilo koje doba dana. Konzumacija ne mora biti nužno ujutro i natašte. Naša preporuka je da proizvode uzimate kada najbolje odgovara vašim dnevnim navikama, ali i kada vam najviše godi.
Naš voćni namaz Aronia Original zaslađen je agava sirupom i nema šećera (osim onih prirodnih koji se javljaju u svakom voću).
Razlika ova dva proizvoda je u sastavu, izgledu i različitom načinu upotrebe. Sušena bobica služi za grickanje i dodatak jelima, a čaj koji je usitnjena masa, svoje najkvalitetnije sastojke najbolje otpušta u vrućoj vodi.
Dnevna količina čaja od aronije kojeg smijete popiti je do 0, 5l (do dvije jušne žlice čaja u vreloj vodi).
Dnevna količina sušenih bobica aronije je oko tridesetak bobica (ovisi o tjelesnoj građi).
Kod uvećanog unosa proizvoda od aronije, može se javiti osjećaj ‘težine’ u probavnom sustavu, pojačana probava ili lagana glavobolja. U navedenom slučaju, dovoljno je samo povećati unos vode u vaš organizam.
Aronia Original proizvode mogu koristiti i djeca starija od 3 godine u manjim količinama od onih preporučenih za odrasle osobe. Djeca 3-6 godina 5ml dnevno (jedna velika jušna žlica).

Ako imate specifično  pitanje obratite nam se s povjerenjem na info@aronija-original.hr ili upitajte svog liječnika za savjet.

Željezo,krvotok, slabokrvnost… sve su to situacija u kojima će aronija pomoći. Međutim, savjetujemo da se po ovom pitanju konzultirate s vašim liječnikom (primjena i doziranje) kako biste bili potpuno sigurni.
To je posebna rubrika u kojoj ćemo navoditi koje sve proizvode možete kupiti sa popustom.
U pitanju je prirodni šećer isključivo iz voća odnosno bobice aronije.
Ne, matični sokovi od aronije i proizvodi Aronia Original nisu razrijeđeni niti sadrže vodu. Nisu koncentrat sokovi ili sirupi.
Matični sok i koncetrat nisu ista stvar! Vrlo često zbog krivog prijevoda s njemačkog: ‘direktsaft’, brojni korisnici misle kako je riječ o koncentratu. Ne! Aronia Original proizvodi isključivo matične sokove. Detaljnije o ovim razlikama pročitajte u postu na našem blogu: Razlike između matičnih sokova i koncentrata sokova.
Mi se bavimo distribucijom i prodajom ali vas upućujemo na stranicu www.aronia-original.de i tamo zatražite kontakt.
Slobodno vašu dnevnu dozu matičnog soka od aronije promiješajte s vodom, čajem ili sokom (neki uspješno dodaju u mlijeko!). Miješanjem aronije ne umanjujete njenu učinkovitost.

Besplatna dostava osigurana je za sve narudžbe iznad 380,00 kuna. Stalno tražimo način kako sniziti ovaj prag ali morate znati da se aronija nalazi u vrlo kvalitetnim staklenim bocama koje dodatno čuvaju sadržaj i da su prilično teške što samo otežava postupak dostave i samim time poskupljuje dostavu.  Za narudžbe manje od 380,00 kuna cijena dostave iznosi 40,00 kuna.

bckg-button

Još pitanja? Kontaktirajte nas!