Imunitet 100% EKO sokovi: Drijenak, crna murva, crni ribizl, brusnica i nar

Imunitet 100% EKO sokovi: Drijenak, crna murva, crni ribizl, brusnica i nar

//Imunitet 100% EKO sokovi: Drijenak, crna murva, crni ribizl, brusnica i nar

Predstavljamo vam 100% EKO snažne matične sokove od pomalo zaboravljenih vrsta bobica. Matični sokovi ‘7 života’ od crne murve, drijenka, crnog ribizla, borovnice i nara prepuni su antioksidansa i vitamina.

Sokovi su bez aditiva, veganski i gluten free.

Svaki sok stiže u pakiranjima u bocama od 0,1 dcl (za jednokratnu upotrebu) ili 0,7 litara i konzumiraju se jedan decilitar na dan. Više nije potrebno. Dodatna konzumacija ovih sokova ne donosi više dobrobiti. U jednom decilitru na dan dobijete sve potrebne vitamine. Naime, radi se o iznimno snažnim matičnim eko sokovima (ne sirupima), prepunim vitamina i sa dva do 10 puta većim količinama antioksidansa od klasičnog voća zbog čega je preporučena konzumacija samo 1 decilitar na dan.

Konzumirajte decilitar na dan, više od toga nije potrebno

Glavne karakteristike matičnih sokova:

  • 100% matični sokovi s EKO certifikatom
  • bez dodataka i konzervansa – čisto voće
  • laboratorijski su testirani
  • ‘Vegan’ oznaka potvrđuje da nema sastojaka životinjskog podrijetla
  • posjeduju i dodatne certifikat/preporuku ‘Reformhaus*’

*Reformhaus je njemačka institucija s najvećim utjecajem na certificiranje organskog. Kaže se, kada oni nešto napišu i tvrde, to je onda TOP (ukratko).

Matični sok od crne murve (dud)

Crna murva plod

Dud ili crna murva

Ovaj matični sok sadrži plodove koji su izgledom slični kupini. Visok postotak prirodnih šećera (glukoze i fruktoze) osigurava brz izvor energije i razmjerno visoku razinu proteina (oko 10%) te vlakana koji su važni za regulaciju probave.

Dud je vrlo dobar izvor minerala (kalcija, fosfora, kalija, magnezija, željeza, cinka) te vitamina E, K, C (63 mg vitamina C u 100 grama) i beta-karotena (koji se u organizmu pretvara u vitamin A).

Sadrži antocijan koji daje boju, a ubraja se u flavonoide (biljni pigment) i djeluje kao snažan antioksidans. Neutralizira slobodne radikale koji mogu oštetiti stanice. Plod sadrži dvostruko više antioksidansa od ploda naranče, brusnice ili borovnice.

Crna murva potječe iz Male Azije, a uzgaja se u raznim zemljama. Riječ je o drvu koje naraste i do 20 metara visine s jakom razvijenom krošnjom koje je prirodno otporno na štetočine i bolesti. Plodove nije potrebno tretirati pesticidima. 

Matični sok od drenjine (drijenak)

Dren, drijenak, dren…

Čisti matični sok od 100% drenjine.

Što je drenjina ili drijen/drenak?

Kada kažemo: ‘Zdrav kao dren’, zapravo mislimo na osobu bez zdravstvenih tegoba ili: Zdravu kao dren!

Drenjin je biljka (Corpus mas) popularna još od antičkih vremena. Plod drenjina je tamnocrven, a okus slatko-kiselkast. Sadrži veliku količinu prirodnog šećera, organske kiseline, pektina, tanina i izuzetno mnogo vitamina C.
Ovaj sok dobro će doći kod problema sa grlom, slabokrvnosti, boginjama, bubrezima, proljevima, hemeroidima, dijabetesom.

Matični sok od brusnice

Brusnica

Brusnica je snažan prirodni antioksidans. Kao i svi naši sokovi, ovaj 100% čisti matični sok od brusnice iz ekološkog uzgoja dobiven je procesom hladnog prešanja pažljivo odabranih komada voća. Brusnica je bogata vlaknima, antocijanima, proantocijanidinima, beta-karotenom, vitaminom C, kalijem, kalcijem, magnezijem i drugim mikronutrijentima.

100 g svježih brusnica sadrži samo 15 kalorija dok energetska vrijednost iznosi 60 kalorija.

Plodovi brusnice sadrže minerale, vitamin A, vitamin C, kalij i biljna vlakna. 

Matični sok od nara

Nar, šipak

100% čisti matični sok od nara iz ekološkog uzgoja dobiven je procesom hladnog prešanja pažljivo odabranih komada voća. Nar, šipak ili mogranj, lat. Punica granatum, je odličan izvor vitamina B5, kalija, prirodnih fenola poput elagitanina i flavonoida.

Bogat antoksidansima. 

Matični sok od crnog ribizla

Crni ribizl

100% čisti matični sok od crnog ribizla dobiven je procesom hladnog prešanja. Sok sadrži visoku razinu C vitamina. Drugi važan sastojak je antocijanin, moćni antioksidans.

Upotreba crnog ribiza kao prirodnog izvora C vitamina poticana je u Velikoj Britaniji tijekom Drugoga svjetskog rata, kad je došlo do nestašice limuna, a to se zadržalo do danas. Crni ribizl sadrži tragove eteričnog ulja, derivate flavonoida izokvercetin i rutin, flavanone (sakuranetin) i flavanole (galokatehin), spojeve proantocijanidine (prodelfinidini) te derivate kavene kiseline, klorogeničnu i p-kumarinsku kiselinu.

Matični sok od borovnice

Borovnica

100% čisti matični sok od borovnice iz ekološkog uzgoja dobiven je procesom hladnog prešanja pažljivo odabranih komada voća. Borovnice sadrže raznolik spektar hranjivih tvari, a najbogatije su manganom, vitaminima C i K te dijetalnim vlaknima.

Bogate su i kalijem, kalcijem i fosforom, a još se više ističu sadržajem fitonutrijenata i pektina.

Kraftvolle 7, matični sok ‘7 života’ kombinacija

Vrlo snažan matični sok kombinacija je pomenutog voća, točnije: drenjine, brusnice, nara, crne bazge, borovnice, crne murve i crnog ribizla.

Najjačih sedam vrsta voća s najviše vitamina u jednom soku!

I za kraj. Za imunitet 100% EKO sokovi mogu vam pomoći samo ako ih redovito konzumirate.

NAPOMENA: *Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Sve stručne upite savjetujemo proslijediti svom liječniku prije konzumacije.


POGLEDAJTE MATIČNE SOKOVE