Bademov kolač s aronijom

//Bademov kolač s aronijom
Bademov kolač s aronijom 2017-12-09T00:27:27+00:00

Bademov kolač s aronijom

sastojci-ikona

Sastojci

Za tijesto:

220 g glatkog brašna, 50 g mljevenih badema, 60 g šećera u prahu, 1 žumanjak i 150 g maslaca

Za nadjev:

150 g voćnog namaza Aronia Original, 80 g maslaca, 100 g šećera u prahu, 1 Limun, 4 jaja, 100 ml slatkog vrhnja, 250 g mljevenih badema i 30 listića badema za posipanje

recept-palacinke

priprema-ikona

Priprema

Vrijeme pripreme: 90 minuta

  • Brašnu dodajte mlijevene bademe, šećer u prahu i pomiješajte, dodajte maslac i žutanjke i umijesite glatko tijesto.
  • Tijesto ohladite u hladnjaku na 30 minuta, a potom razvaljajte (oko 5 mm debljine) na pobrašnjenoj površini.
  • Tijesto pažljivo prenesite u lim za pečenje, probodite ga vilicom i prekrijte papirom za pečenje.
  • Na papir stavite grah i tijesto pecite na 170 stupnjeva celzijusa oko 20 minuta.
  • Ohlađeno tijesto premažite voćnim namazom od aronije.
  • Za nadjev miješajte maslac i šećer, dok ne dobijete kremastu smjesu.
  • Dodajte limun i jedan po jedan žumanjak, te vrhnje i mlijevene bademe.
  • Nadjevom premažite tijesto koje ste prethodno premazali voćnim namazom, pospite bademovim listićima i pecite na 170 stupnjeva celzijusa još 30-35 minuta tj. dok listići badema ne poprime zlatnu boju.

Dobar tek!

bckg-button

Odaberite iz naše trgovine

bckg-button

Moglo bi vam se svidjeti…

okvir-post-1

Bademov kolač s aronijom

pogledaj recept→

okvir-post-1

Kruh s aronijom

pogledaj recept→

okvir-post-1

Moćne palačinke s aronijom

pogledaj recept→