Aronia Original | 100% sokovi od aronije | Naručite odmah!

Crna bazga čuvar zdravlja i vašeg kućanstva (sok od bazge)

//Crna bazga čuvar zdravlja i vašeg kućanstva (sok od bazge)

Crna bazga ili Sambucus nigra najčešća je vrsta bazge naših krajeva. Koliko dugo znamo za bazgu i koliko su njezina djelovanja poznata čovječanstvu govori zanimljiva priča o Hipokratu koji je govorio da mu bazga može zamijeniti sve lijekove tadašnjeg doba.

NAPOMENA: Ovog soka nema na zalihi, ali nudimo 100% EKO matične sokove od Aronije po fenomenalnim cijenama. PROVJERITE OVDJE.

Od davnina se vjeruje da bazga čuva kućanstva od zlih sila i duhova.

Upravo zato nismo začuđeni što u velikoj većini imanja vidimo upravo to legendarnu biljku sa svojim divnim bijelim cvjetovima. Indijanci su je koristili u liječenju žutice, ženskih tegoba, gripe i probavnih smetnji.

Bazgini cvjetovi su bogati vitaminom C, karotenom, flavonoidima, taninom i glikozinom. Bobice, plodovi bazge sadrže alkaloide, karotene, tanine, organske kiseline te su bogati vitaminima A, B i C.

crna bazga

Flavonoidi su jaki antioksidanski koji štite naše stanice i tijelo od oštećenja. Upravo zbog tog genijalnog spoja, bazga se koristi u liječenju degenerativnih bolesti i kao prevencija karcinoma.

Sok od bazge

Sok od bazge ima ista svojstva. Ako se radi o matičnom 100% prirodnom soku bazge učinak je puno bolji od sokova s dodanim raznim konzervansima i dodacima kojima u tijelo unosimo dodatne šećere i kemikalije koje izazivaju razne infekcije i mogu biti uzročnici raznih bolesti. Dobro ga je koristiti kod sprječavanja gripe i prehlade jer je zaslužan za jačanje imuniteta.

Bazga još djeluje i kod:

  • Astme i alergije jer olakšava lakše disanje
  • Akni i pjega na koži
  • Čišćenja organizma jer je odličan laksativ, diuretik i čisti bubrege
  • Oslabljenog imuniteta
  • Mršavljenja
  • Dijabetesa

NAPOMENA: *Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Sve stručne upite savjetujemo proslijediti svom liječniku prije konzumacije.