Aronia Original | 100% sokovi od aronije | Naručite odmah!

Sok od nara simbol zdravlja, plodnosti i vječnog života

//Sok od nara simbol zdravlja, plodnosti i vječnog života

Nar ili šipak imaju bogatu povijest jer se još u davnom Egiptu nar smatrao simbolom ljubavi i plodnosti. U toplijim, mediteranskim krajevima često se uzgaja i kao ukrasni grm zbog svojih predivnih crvenih cvjetova i plodova. Da je sok od nara simbol zdravlja smatrali su i stari Egipćani. U današnje doba otkriveno je da je nar bogat i antioksidansima kao i sok od nara i ostali proizvodi ovog voća.

SUPER CIJENA! EKO matični sok od nara po fenomenalnim cijenama PROVJERITE OVDJE.

Zbog svojih antioksidativnih djelovanja i vitamina nije niti čudno što se smatra simbolom zdravlja, plodnosti i vječnog života.

Najpopularniji proizvodi bi bili sok od nara i ulje koji se često mogu naći na policama dućana. Čak i brojna istraživanja potvrđuju da se radi o jednom od najljekovitijih voća na svijetu. Ima pozitivan utjecaj na živčani, koštani i kardiovaskularni sustav.

nar cvijet

Zašto konzumirati nar?

Konzumiranjem nara u svoj organizam unosite kalij, prirodne fenole kao što su elagitanin i flavonoid. Unošenjem samo 100 mg nara unijeli ste 16% preporučene dnevne doze vitamina C. Nar sadrži i tzv. fitokemikalije koje pospješuju izlučivanje serotonina zaslužnog za dobro raspoloženje. Prevencija osteoporoze isto je moguća jer nar potiče i stvaranje estrogena zaslužnog za održavanje koštane mase.

Sok od nara dobar je za zdravlje srca i krvožilnog sustava jer smanjuje kolesterol i tlak te je zaslužan za otapanje naslaga na stijenkama žila. Sastojci nara, punicalagini glavni su izvor antioksidativnog djelovanja. Sastojci nara zadržavaju rast raka dojke, debelog crijeva, prostate, leukemije i utječu na promjene koje potiču napredak tumora.

nar šipak

Konzumacija nara

Kako biste poradili na podizanju imuniteta i prevenciji raznih poremećaja u svome tijelu stručnjaci preporučuju konzumaciju od 2,5 decilitara dnevno i to svježe istisnutog soka ili kvalitetnog kupovnog soka s certifikatom. U svojoj ponudi imamo 100% EKO matični sok od nara i aronije i sok od nara. Obiteljsko pakiranje koje zbog mješavine ova dva super voća ima još snažniji učinak u borbi protiv infekcija i pada imuniteta. Preporučena doza je između 0,5 – 1 decilitar dnevno.

NAPOMENA: *Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Sve stručne upite savjetujemo proslijediti svom liječniku prije konzumacije.