Aronia Original | 100% sokovi od aronije | Naručite odmah!

Znate li što je drijen i zašto se kaže: “Zdravi kao dren“

//Znate li što je drijen i zašto se kaže: “Zdravi kao dren“

Znate li što je drijen? Radi se o pomalo zaboravljenom voću pa idemo malo pojasniti. Crveni drijen ili Cornus mas listopadni je grm ili ga možemo čak svrstati i pod nisko drvo. Najčešće raste do 8 metara visine, a na vrhu ga krasi zaobljena i gusta krošnja. Drenjine su plod drijenka. Rane odnosno mlade drenjine svijetle su crvene boje i ne preporučuju se za jelo jer još nisu sazrele do kraja i nisu ukusne. Kada su zrele, tamnocrvene su boje i ukusne za jelo.

NAPOMENA: Ovog soka nema na zalihi, ali nudimo 100% EKO matične sokove od Aronije po fenomenalnim cijenama. PROVJERITE OVDJE.

Duguljastog su oblika i vizualno jako privlačne. Proizvodi drenjine su najčešće suho voće, pekmez ili sok.

drijen drvo

Zanimljiva je činjenica da je drijen drvo koje može opstati odnosno doživjeti i do 200 godina!

Plod, drenjina je specifična po tome što ima ljekovita svojstva. Ona odgovaraju ljudskom organizmu i daju mu potrebne vitamine, kiseline i sve ostalo što je potrebno kako bi tijelo moglo normalno i zdravo funkcionirati. Zbog otpornosti samog drva koje može doživjeti kasnu starost i fantastičnih zdravstvenih i ljekovitih svojstva ploda – poznata nam je uzrečica koju često čujemo:

„Zdrav k’o dren“

Nesazrele drenjine isto kao i zrele koriste se kod raznih crijevnih problema kao što su proljev ili razna groznična stanja uzrokovana problemima probavnog sustava. Ljekoviti sadržaj drenjine uključuje prirodni šećer, sluz, smola, pektin, organske kiseline, glikosalna kiselina koja je zadužena za obnovu i pomlađivanje kože te sadrži od 50-100 mg vitamina C.

drijen

NAPOMENA: Nadamo se da smo odgovorili na pitanje: ‘Što je drijen?’. *Svojstva, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom životu. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Sve stručne upite savjetujemo proslijediti svom liječniku prije konzumacije.